ATAMUN’21

02.07.2021

2020-2021 Eğitim- Öğretim döneminin 4. ve son MUN etkinliğini yüz yüze düzenleme şansı olan Atayurt Okulları 28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Model Birleşmiş Milletler Konferansını yaklaşık 50 öğrencisi ile tamamladı. İlk üç konferansı online yapmak zorunda kalan MUN yönetim ekibimiz oldukça yorulmuş olmasına rağmen, bir araya gelerek ve her zamanki geleneği sürdürerek dördüncü konferansımızı düzenledi. Delegelerin üzerindeki pandemi ve online sürecin yorgunluğu ilk etapta hissediliyor olsa da konferansın bitiminde büyük bir tatmin ve keyif duygusu ile vedalaştılar.

Biri kriz ve biri junior olmak üzere toplam dört komite ile düzenlenen Atamun’21 eğlenceli coffee break ve açık hava oyunları ile delegeleri senenin stresli ve yorucu havasını değiştirdi. Hem 6-7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz lise öğrencilerimizle bir araya geldi, hem 9.sınıf öğrencilerimiz ilk co-chair’lık görevlerini üstlendiler, hem 10.sınıf öğrencilerimiz mentörlük yaptılar hem de 11.sınıf öğrencilerimiz yönetim ekibi olarak tüm organizasyonu üstlendiler. Dolayısıyla Atayurt Okulları’nın neredeyse tüm kademelerinin bir arada olduğu küçük ama çok samimi bir atmosferle konferansımız tamamlandı.

Yiğit Çankaya ve Tunahan Ergürhan başkanlığında yürütülen 1.Dünya Savaşı Alman Kabinesi olan Kriz Komitesi’nde Kayra Demir Demircan best delegate, Ahmet Demir Akyol outstanding delegate ödüllerini aldılar.

Melisa Sayıt, Elif Dila Topci ve Melis Nil Aysu başkanlığında yürütülen Sosyal, Kültürel ve İnsancıl Komitesi’nde (SOCHUM) Ata Sarp Avşar best delegate, Şafak Sağlam ise outstanding delegate ödüllerine layık görüldüler.

Ceyda İlhan ve Oya Tokar başkanlığında yürütülen Birleşmiş Milletler Gelişme Programı Komitesi’nde (UNDP) Sude Kaymaz best delegate, Azra Karabacak ise outstanding delegate ödüllerini aldılar.

Ve son olarak Ekin Özdöngül, Aleyna Elif Uyar ve Ceren Erkan başkanlığında yürütülen İnsan Hakları Junior Komitesi’nde (UNHRC) Adnan Demir Özdemir best delegate, Zeynep Yalçın outstanding delegate, Tuğba Algül ve Zeliha Güneş ise honourable mention ödüllerine layık görülmüşlerdir.