BİZ ATAYURT’LU GENÇLER TARIM ALANLARINI ATIKLARINDAN TEMİZLİYORUZ

15.09.2021

Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında ÖZEL ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ 9.sınıf öğrencileri okul çevresinde bulunan tarım alanlarında çevre temizliği ve atık materyalleri toplayarak temizlik yaptı.

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi öğrencileri temizlik çalışmasıyla , Estonya'dan başlayan ve dünya genelinde bir dizi yerel, ulusal ve bölgesel temizlik etkinliğine katılmalarını isteyen küresel çevre temizlik hareketine Let's Do It (Haydi Yapalım) okul olarak destek olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla çevre temizliği etkinliğini gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk kez 2012 yılında 5 noktada başlayan katılımlara Atayurt gençleri “Biz de varız!” diyerek duyarlılıklarını gösterdiler. Hem okul hem de kendi çevrelerini temiz tutmanın önemini bir kez daha 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde göstermiş oldular.

Doğayı korudukça doğa da bizleri koruyacaktır, düşüncesi esas alınmıştır. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur düşüncesi ile yaşadığımız kentler başta olmak üzere dünyamızı temiz tutmalı, toplumumuzda atık ve çevre bilinci oluşturmalıyız. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre için çevreci çözümlerle doğaya borcumuzu ödemeliyiz. Bu etkinlikte emeği geçen Coğrafya Kulübüne ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.