DOFE (THE DUKE OF EDINBURGH) GENÇLİK ÖDÜL PROGRAMI ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ 2022 BAŞLIYOR

31.12.2021

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 09.12.2021 tarihinde The Duke Of Edinburgh’s International Award Uluslararası Gençlik ÖdülProgramı kapsamında 9.Sınıf ve 10.sınıf öğrencilerimize program tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri 62 öğrenci ile bronz kategorisi tekrar başlatıldı. Okulumuzda devam etmekte olan Gümüş ve Altın katılımcılara yenileri eklendi.

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 5 Ödül lideri 5 süpervisor ile 2016 yılından bu yana 300 ü aşkın öğrenci ile Eskişehir’de bu programı gerçekleştiren ilk okul olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Bu programda başarısızlık yok, yarış yok, kıyas yok, kaybetmek hiç yok. Sadece ve sadece kazanmak var.

Dört kategoriden oluşan bu programda;

Fiziksel Gelişim ile; bedenini tanımak, sınırlarını öğrenmek var. Hayatına sporu katarak disiplini kavramak var.

Beceri Geliştirme ile; yeni yetenekler kazanmak, bir dil öğrenerek dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemek var .Belki bir müzik aleti çalmayı öğrenerek ruhunu beslemek belki de yemek yapmayı öğrenerek bedenini beslemek var.

Topluma Hizmet ile; önce empati kurmayı öğrenmek var. Görme engelli arkadaşlarına kitap okuyarak görmenin, yetiştirme yurdunda ki kardeşleri ile zaman geçirerek aileni, yaşlılara yardım ederek gençliğin ve zamanın kıymetini bilmek var.

Macera Keşif ile; doğal yaşamı keşfetmek ve onun bir parçası olduğunu öğrenmek var.

Pandemi döneminin tüm olumsuz şartlarına rağmen program okulumuzda tüm hassasiyeti ile devam etmektedir.

Gençlerin kendilerine kattığı daha bir çok becerinin olduğu bu programı Eskişehir’in Lider Okulu Atayurt Okulları olarak yürütmenin mutluluğunu yaşamaktayız.