XI. MATEMATİK LİGİ BAŞLIYOR

03.01.2022

ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİ MATEMATİK İÇİN YOLA ÇIKIYOR

XI. MATEMATİK LİGİ BAŞLIYOR

‘’HAYAT SADECE İKİ ŞEY İÇİN GÜZEL; MATEMATİĞİ KEŞFETME VE ÖĞRETME…” (SİMEON POİSSON)

Matematik tek amaç için hizmet etmez, en önemli olan amacı doğuştan itibaren insanlarda var olan düşünme yeteneği geliştirmektir. Matematik, insanların yaşamlarında karşılaştıkları olaylara karşı, araştırma yapmaya, düşünmeye ve var olan sıkıntıları incelemeye sevk eder. Bunun sonucunda da insanlar oluşabilecek olan en doğru cevabı bulmaktadır. Matematik, insanların dikkatli olmasına, düzene girmesine, problemleri incelemesine ve mantıklı düşünmesine olanak sağlamaktadır. Matematik sayesinde insanlar farklı bağlantılar kurabilir hatta bu bağlantılar insanlara heyecan bile yaşatmaktadır. Bu heyecan sayesinde insanlar da farklı şeyleri bulma çabasına girer. Bu da belli başlı bilim dallarının ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Matematik her insanın yaşamında var olmalıdır ve her insanın öğrenmesi gerekli olan bir bilim dalıdır.

Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 2010 yılında “ATAYURT MATEMATİK İÇİN YOLA ÇIKIYOR” sloganı ile birçok projeyi başlatmıştır.

9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında " XI.Matematik Ligi" başlıyor. Ligin amacı Atayurt Anadolu / Fen Lisesi öğrencilerinin matematik problem çözüm becerilerini geliştirmek ve onları gelecek için cesaretlendirmektir.
Bir lig düşledik, öğrencilerin seviyelerine göre sınıflanmadığı, takım halinde çalıştığı, düşündüğü, soruların çoktan seçmeli değilde klasik olduğu, soruların derslerde okutulan konular kapsamında ama ilginç olduğu, notlamanın harcanan düşünce emeğine göre verildiği, takımın antrönürünün (Matematik öğretmeni) değilde takım oyuncularının oyuncu değişimine kendi kararlarını verdiği, maçları izleyen diğer öğrencilerin, pasif konumda değil de aynı düşünce sürecine katıldığı, bir solukta biten değil bir dönem boyunca süre giden, heyecanın, çoşkunun, merakın hep etkin olduğu bir lig MATEMATİK LİGİ. Bizi yakında izleyin , öğrencilerin coşkusunu, hüznünü, öğretmenlerin heyecanını, akşam programlarında o ayın maçlarının değerlendirmelerini yapın, popüler kültürün önümüze sürdüğü Süper Lig yorumlarına karşı Atayurt Fen/Anadolu lisesi liginin yorumlarını koyalım dedik.

 

SORUMLU MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ

SERDAR YİĞİT

ERKAN SEREN

DENİZ UMUR

MÜCAHİT ÖZTÜRK

EMİR BARİK

MODÜLATÖRLER

BURÇİN ÇAKIR

ÖZGE KARDAŞ