THE WORLD SCHOLAR’S CUP ESKİŞEHİR ROUND 2022 ÖZEL ATAYURT OKULLARINDA

10.01.2022

28-29 Mayıs 2022

Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası) turnuvasının bölgesel ayaklarından biri 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Eskişehir Özel Atayurt Okullarında gerçekleştirilecektir.

Dünya’da altmış beşten fazla ülkede gerçekleşen ve 15000’den fazla katılımcının olduğu, “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Organizasyonun amacı; geleceğin âlim ve liderlerine küresel bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamaktır. Ayrıca odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri bir araya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.

‘World Scholar’s Cup turnuvasında; üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılır. Turnuva, dört temel bölümden oluşmaktadır: ”The Scholar’s Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar’s Bowl”. Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabilmektedir.

Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvalarda başarılı olan takımlar, düzenlenen Dünya Turnuvası’na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Yale Üniversitesi’nde düzenlenen “Tournament of Champions”a (Şampiyonlar Turnuvası) katılma hakkını elde ederler.

Turnuvaya başvurular https://www.scholarscup.org/calendar/880-eskisehir-round/ adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak gerçekleştirilebilir. İlgilenen tüm katılımcıları kampüsümuzde ağırlamaktan memnuniyet duyarız.