ATAYURT’TA DEPREM TATBİKATI

17.03.2011

01 Mart 2011 ile 07 Mart 2011 tarihlerinin “Deprem Haftası” olması nedeniyle,07 Mart 2011’de yapılması planlanan SİVİL SAVUNMA, DEPREM TATBİKATI”, elverişsiz hava koşulları yüzünden 17 Mart 2011 Perşembe günü gerçekleştirilmiştir.

Tatbikatı öncesi öğretmenler,  deprem sırasında okulun nasıl boşaltılacağı üzerine,“ Sivil Savunma Kulübü “ tarafından hazırlanan  “ Okul Tahliye Planı” ve “Akış Çizelgesi”  doğrultusunda bilgilendirildi.

Senaryo gereği, saat 15.30’da siren sesinin çalmasıyla deprem başlamış oldu. Her sınıfta tüm öğrenciler,  deprem başladığı gibi sıralarının yan tarafına  çömelerek başlarının üzerine ellerini kenetlediler. 

20 saniye süren deprem sonunda siren sesi kesildi ve  öğrenciler,  öğretmenlerinin rehberliğinde tek sıra olarak okulu boşalttılar. Okulun boşaltılması, 1 dakika 58 saniye sürdü. Herkes, okul bahçesinde belirlenen  toplanma yerine geldi. Öğrencilerin sayımı yapıldı ve tam oldukları belirlendi. 

Tatbikatımız başarılı bir şekilde tamamlandı. Okul Müdürümüz tatbikatın başarılı bir şekilde geçmesi nedeniyle tüm personele ve öğrencilere teşekkür etti.