ATAYURT’TA KOSTÜM GÜNÜ

25.03.2011

Özel Atayurt İlköğretim Okulu öğrencileri, Dünya Tiyatrolar Gününü  düzenledikleri “Kostüm Günü Etkinliği” ile kutladılar.

Kostüm gününde öğrenciler, kendi tasarladıkları yaratıcı, ilginç, özgün kostümleri giyerek okula geldiler. Özel Atayurt İlköğretim Okulu öğrencileri birbirinden renkli, yaratıcı, farklı tasarımları ile dikkat çektiler.

Okul bahçesinde kurulan sokak sahnesinde, gün içerisinde çeşitli gösteriler yapan öğrenciler kendilerini ifade etmenin keyfini yaşadılar. Öğrenciler kendi kostümlerini tasarlarken artık malzemeler, aksesuarlar ve özgün malzemelerden yararlandılar. Düzenlenen kostüm defilesi ile tüm sınıflar tasarımlarını sergilediler.

Kutlama Komitesi, kostüm gününün amacını “ Tasarım yapmak, farklı, yaratıcı, ilginç düşünmeyi sağlamak, farklılıklara saygı bilinci geliştirmek, estetik ve görsel farklılık yaratarak ev, okul, dershane arasında sıkışan çocuğa bir günlük alternatif ortam sunmak oldu.” şeklinde açıkladı.

Kostüm günü etkinliklerine yoğun bir katılım oldu."Öğrenciler okulumuzda böyle bir etkinlik düzenlendiği ve bize kendimizi ifade etme fırsatı verildiği için çok mutluyuz" dediler.

Atayurt Okulları düzenlediği coşkulu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlaması ile sanata, sosyal faaliyetlere verdiği önemi bir kez daha gösterdi.