“SAĞLIKLI YAŞAM OKULU” PROJESİ KAPSAMINDA “DÜNYA KALP GÜNÜ” ETKİNLİĞİ YAPILDI

27.09.2011

25 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Atayurt Okulları Konferans salonunda, Atayurt Okulları öğretmen, veli ve idari çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik tarafından sunumu yapılan “ Kalp Damar Hastalıkları ve By Pass Cerrahisi” söyleşisine ilgi yoğun oldu.

 

Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik, kalp-damar sistemi hastalıklarının bütün toplumlarda önemli bir sağlık sorunu olduğunu, günümüzde gelişmiş ülkelerdeki ölümlerin yarısına yakın bir bölümünün kalp hastalıkları nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

 

Koroner kalp hastalıklarının oluşmasındaki faktörleri arasında; yaş, cinsiyet, ailede kalp hastası olması ve menopozun önlenemez etkenler olduğunu; sigara, alkol kullanımı, dengesiz beslenme, hareketsiz ve stresli yaşam gibi faktörlerin ise önlenilebilir etkenler olduğunu vurguladı.

 

Koroner Kalp Hastalıklarının tedavisinde kardiyovasküler cerrahi ve kardiyoloji uzmanlarının hastayı multidisipliner bir yaklaşım ile değerlendirmesi gerektiğini, hastanın tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak cerrahi ya da kardiyolojik girişim uygulanması süreçlerinde hastaya tam ve doğru bilgilendirme yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik, kalp damar ameliyatlarının her yaşta yapılabileceğini söyledi.

 

Söyleşi öncesi Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk tarafından yeni eğitim – öğretim yılı ile birlikte hayata geçen “Sağlıklı Yaşam Okulları” projesi hakkında öğretmen ve idari çalışanlara detaylı bilgilendirme yapıldı. Projenin Türkiye de pek çok kuruma örnek olacağını belirten Hikmet Ertürk, Kurumsal İletişim Koordinatörü Mutlu Haşit ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kurumsal İletişim Uzmanı Hande Edizkan Budak’a teşekkürlerini iletti.  Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Eski Milletvekili Fevzi Yalçın ve eşi Halide Yalçın, Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın ve eşi Arzu Yalçın tarafından Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik’ e plaketleri takdim edildi.