6. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MEDENİYETLER BEŞİĞİ ANKARA GEZİSİ

29.11.2011

Özel Atayurt İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapsamında 27 Kasım 2011 Pazar günü Ankara’ya gittiler.  Öğrencilerimiz ilk olarak Friglerin başkenti olan Gordion’u gezdiler.  Kral Midas’ın tümülüsünü gezdikten sonra Frig ve Roma dönemlerine ait tarihi eserleri inceleme fırsatı buldular.

Tarihi Ankara Konağı’nda yenilen yemekten sonra Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin arkeolojik eserlerinin sergilendiği, dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetler Müzesini gezdiler.  Müze gezisinden sonra Cumhuriyet’in ilan edildiği Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 1. Meclis ve 2. Meclis binalarını gezen öğrencilerimiz müze görevlileri tarafından bilgilendirildiler. Daha sonra Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş eserlerin olduğu Etnografya Müzesi’ne geçilerek Türk kültürünü oluşturan maddi ve manevi örnekleri incelediler.

Öğrencilerimiz son olarak Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı dergaha uğradılar. Akşam yemeğinden sonra Eskişehir’e dönen öğrencilerimiz hem bilgilendiler hem de bol bol eğlendiler.