ATAYURT’TAN DÜNYAYA: MEZUNUMUZDAN ÖĞRENCİLERİMİZE İLHAM VEREN SEMİNER

Haberler

ATAYURT’TAN DÜNYAYA: MEZUNUMUZDAN ÖĞRENCİLERİMİZE İLHAM VEREN SEMİNER

Bilimle Gelen Başarı: Mezunumuz Ceren Yalçın Atayurt’ta

Atayurt Okulları mezunumuz, nörobilim araştırmacısı Ceren Yalçın, Atayurt Ortaokulu öğrencilerimizle “Öğrenmeyi Güçlendiren İki Anahtar: Beslenme ve Uyku” başlıklı bir seminerde buluştu.

Ortaokulda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ceren Yalçın, dünyanın en saygın üniversitelerinden King’s College London’dan kabul alarak lisans eğitimini burada tamamladı. Ardından Imperial College London’da yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Yalçın’ın, alanında yayımlanmış dört bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Seminer boyunca; uykuya geçiş süreci, uyku öncesi alışkanlıkların öğrenme üzerindeki etkisi ve beynin nasıl daha verimli aktive edilebileceği gibi konularda öğrencilerimizle bilimsel ve anlaşılır bilgiler paylaşıldı.

Yoğun ilgiyle takip edilen ve oldukça keyifli geçen seminer, öğrencilerimizin merak ettikleri soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

 

Etiketler