FLL YEREL TURNUVASI ATAYURT OKULLARI EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

03.03.2024

FIRST LEGO League (FLL) Challenge turnuvalarının 20. Sezon 1. ve 2. Eskişehir Yerel Turnuvası, Atayurt Okullarında gerçekleştirildi. İki gün süren turnuvaya, Eskişehir ve çevre illerdeki farklı okullardan 42 takım katıldı.

Turnuvaya katılan öğrenciler stantlarda projelerinin tanıtımını yaptı ve robotlarının verilen görevleri yerine getirmesi için de yoğun çaba harcadı. Yarışma için jürinin karşısına çıkan küçük bilim kahramanları, kendi ilgi alanlarını ve hobilerini daha fazla insana ulaştırmanın yollarını teknoloji ve sanatı kullanarak buldukları çözüm önerilerini paylaştı.

Lego ve Kodlama Dersleri ile Analitik ve Pratik Çözümler Üretiyoruz!

 

Atayurt Okulları ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Türkiye'nin dört bir yanından takımlar yarıştı. Kodlama ve robotik becerilerinin sosyal sorumluluk için kullanıldığı turnuvaya Atayurt Okulları yöneticileri de katıldı. Pit alanlarında takım stantlarını ziyaret ederek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

Atayurt Ortaokul Müdürü Aysun Canbeken, Atayurt Okullarında artan kodlama ve robotik derslerine dikkat çekerek "3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrencilerimiz, yeni fikirler keşfederken dijital okur yazarlık seviyelerini geliştiriyor ve günümüz teknolojilerini daha efektif kullanmayı öğreniyorlar. Olası çözümleri ve kaynakları verimli şekilde birleştirerek uygulayabilme yetenekleri burada ortaya çıkıyor" dedi.

İki günün sonunda düzenlenen ödül törenleriyle öğrencilere kupa ve madalyaları verilirken 6 takım da ulusal turnuvaya katılma hakkı elde etti.

 

FLL Nedir?

“FIRST® LEGO® League / FLL, FIRST Vakfı ve LEGO markalarının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışması ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar. Turnuvaya katılacak olan 4-10 kişilik takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1.5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler.


Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.