ATAYURT OKULLARI İSTANBUL SARAYLARINDA

24.05.2012

          Atayurt  Okulları 9.  Ve 10. Sınıf öğrencileri, Tarih öğretmeni  Neval Akyol    ve Türk Dili   ve Edebiyatı öğretmeni  Hilal Şengel  ile  birlikte İstanbul kültür gezisine katıldılar.

           18 Mayıs  günü  Sabancı  öğretmen evinde yapılan kahvaltının ardından   öğrencilerimiz Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı`nı  ve Ayasofya  Müzesi`ni dolaştılar. Sultan Ahmet Köftecisinde öğlen yemeği yiyen öğrencilerimiz Topkapı Sarayı, Fetih 1453 sergisini dolaşıp akşam saatlerinde, akşam yemeğini yemek ve dinlenmek üzere Riva `daki  Legand  otele  yerleştiler.

           19  Mayıs günü, öğrencilerimiz, Atatürk `ü Anma   Gençlik   ve  Spor   Bayramı sevinciyle  Atamızı   Dolmabahçe  Sarayı`nda  yatağı başında saygıyla andılar. Yıldız Sarayı   ve  Minyatürk `ün  gezilmesinden sonra  öğrencilerimiz   boğaz turuna katılıp, boğazda  balık   yiyip, müzik eşliğinde  eğlendiler. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin  çok memnun kaldığı  bu gezinin ardından, bir başka gezide buluşmak temennileri ile  öğrencilerimiz  akşam saatlerinde Eskişehir`e  hareket ettiler.