MUHTEŞEM BİLİM ŞENLİĞİ

26.05.2018

ATAYURTLU GENÇLER

ESKİŞEHİR’İN KALBİNDE

BİLİM PROJE FUARI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Okulumuz öğrencilerinin yıl içinde hazırladıkları projelerden oluşan geleneksel Bilim Proje Fuarımızı bu yıl Vilayet alanında gerçekleştirdik.

Fuarda öğrencilerimizin yıl içindeki eğitim öğretim sürecinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen ve Teknoloji ile Robotik alanlarındaki Tübitak ve benzeri yarışmalar ile Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül aldıkları proje ve eserler sergilendi.

Ayrıca ortaokul ve ilkokulda Robotik Kulübü öğrencilerimiz 3d tasarladıkları hediyelerini üç boyutlu yazıcıdan çıkararak valimize hediye ettiler. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerimizde proje ve deneyleriyle fuara katkıda bulundular. Bilim temelli proje eğitimine anasınıflarından itibaren başladıklarını gösterdiler.

Geleneksel fuarımıza katılan Eskişehir Valisi Özdemir ÇAKACAK, Vali Yardımcısı Bekir ŞAHİN TÜTÜNCÜ, Vali Yardımcısı Akın AĞCA, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin DİNÇ, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT, Tepebaşı Kaymakamı Salih KESER, Odunpazarı Kaymakamı Cemal ŞAHİN, Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Vural BÜTÜN, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent ÜZMEZ, Milli Eğitim Şube Müdürü Özden AKKAYA ile birlikte Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve birçok Eskişehir’li tafarından beğeni ile gezildi.

Ayrıca kalabalık bir yazılı ve görsel basın mensubu haber yapmak üzere açılışta hazır bulundular.

İlimizde ve bölgemizde daima ilklerin öncüsü durumunda olan Atayurt Okulları Eskişehir’imizin kalbi olan bir meydanda böyle muhteşem bir görsel şölene daha imza atmış oldu.

Emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, fuara teşrif eden protokol ve tüm Eskişehirlilere şükranlarımızı sunuyoruz.