ATAYURT HER YERDE

01.06.2012

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 56 adet bilimsel proje ile Bilim Proje Şenliği düzenlendi. Şenliğe, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi  öğrencileri de proje posterleriyle destek verdiler.

31 Mayıs 2012  Perşembe günü, Espark AVM ‘de “Bilim Proje Şenliği” adı ile sergilenen projeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri temsilcilerinin katılımı ile saat 16.00’da açıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şenkul, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü H. Hüseyin Kocakaya, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın, Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, Okul Müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Atayurt’un gururu olan Süleyman Bekmezci’yi tebrik edip hediyesini takdim etti. Ayata konuşmasına “Zamanında benim yetiştirdiğim Atletizm şampiyonu adı Süleyman olan öğrencim, şuan yanımda Türkiye Şampiyonu olan Atayurt'lu Süleyman Bekmezci’nin antrenörüdür, ne güzel bir tesadüf” diyerek konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek proje sergisini gezdi.

Öğrencilerin hazırladığı projeler, ziyaretçilerin takdirini topladı. Törende açılış konuşmasını yapan Atayurt Anadolu / Fen Lisesi Müdürü Zevri Bingül, Atayurt Anadolu ve Fen Lisesinin sadece en iyi üniversitelere öğrenci hazırlamakla kalmayıp; aynı zamanda bilimsel düşünen, araştıran, üreten ve ülkemizin bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmaya aday öğrenciler yetiştirmeye gayret ettiğini belirtti.