ATAYURT ÇANAKKALE'DE

09.10.2012

   Atayurt Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri şehitler yurdu Çanakkale’de.

   Özel Atayurt Okulları tarafından Sosyal Bilgiler öğretmeni Tuğba Eroğlu Avcı ve Türkçe Öğretmeni Mehmet Binboğa, Matematik öğretmeni Özgür Şener rehberliğinde Çanakkale Zaferinin tarihimiz açısından önemini kavratmak ve bu savaşın edebiyatımıza yansımalarını tanıtmak amacıyla Çanakkale’ye bir gezi düzenlendi.

   İlk ziyaret yeri Çanakkale savaşlarının abideleşmiş kahramanı Seyit Onbaşı’nın köyüne gidildi ve kabri ziyaret edildi. Köylülerle tanışan öğrencilerimiz, unutulmaya yüz tutmuş “at nalı yapımı”nı canlı olarak izlediler.

  Tahta Kuşlar köyünde Etnografya Müzesini, Asos’u, Behramkale’yi daha sonra Çimenlik Kalesi’ni ve temsili Nusret Mayın gemisini gezen öğrencilerimiz Gelibolu Yarımadası’na geçtiler.

  Arıburnu Anzak koyu ve Conk Bayırını gezerken Ulu Önder Atatürk’ün “ölmeyi emrettiği”57.Alay Şehitliğine ulaştılar. Çanakkale Abidesi ve Türk Şehitliği ziyaret edildikten sonra Eskişehir yoluna çıkan öğrencilerimiz bu cennet vatanın ne zorluklarla kazınıldığını bir kez daha anlayıp bu vatana en güzel şekilde hizmet etmek için çalışacaklarına söz verdiler.

  Velilerimiz bu anlamlı etkinlikten dolayı okulumuza teşekkür ederek, Atayurt Okullarının farkını bir kez daha kanıtladığını söylediler.