YAZILIKAYA GEZİSİ

16.10.2012

Eskişehir’i Tanıma ve Tanıtma Kulübü toplum hizmetleri kapsamında,  ilk gezisini düzenledi. 3-A, 3-B ve 3-C sınıf öğrencileri 10 Eylül 2012 tarihinde Yazılıkaya’ya gittiler.

Önce Ayvalı Köyü’nü ziyaret eden öğrencilerimiz köy kahvesinde kahvaltı yaptılar, çevreyi gezerek köydeki insanların yaşantılarını gözlemlediler.

Daha sonra Anadolu’nun dört büyük velisinden biri olan Şücaaddin Veli Türbesine gittiler.

8.yüzyılda yaşadığı tahmin edilen kahraman Seyit Battal Gazi Türbesi’ni ziyaret ettiler. Dünyanın toplam bor rezervinin %72’si ülkemizdedir. Bu rezervin %52’si, Eskişehir’e bağlı Seyitgazi ilçesinin Kırka beldesinde bulunmaktadır. Öğrencilerimiz,  Kırka İlçesi Bor Müzesi’nde bor madeni örneklerini gördüler. Daha sonra Yazılıkaya Midas Anıtı bölgesine giden öğrencilerimiz doğal ve tarihi yapıları incelediler.

Han Hükümet Konağı’nda Balkan Savaşı’ndan kalma sancağını gördükten sonra,  Han Yer altı Şehri kalıntıları hakkında bilgi aldılar.

Gezi boyunca gözlem yapan,  inceleyen, bilgilenen ve eğlenen öğrencilerimiz yorgunluklarını Sakarbaşı’nda  yedikleri güzel bir yemekle giderdiler. Başka bir gezide buluşmak üzere mutluluk içinde Eskişehir’e döndüler.