ATAYURT OKULLARINDA ATAMIZ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANILDI…

10.11.2012

ATAYURT OKULLARINDA ATAMIZ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANILDI…

   Özel Atayurt Okullarında 10 Kasım 2012 Cumartesi günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74.yılında törenle anıldı. Lise bölümü öğrencileri Atayurt Kültür Merkezi’nde, saat 09:05’te saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Anadolu/Fen Lisesi Müdürü Zevri BİNGÜL bir konuşma yaptı. BİNGÜL konuşmasında Atatürk’ün milli devlet ilkesine verdiği önemi vurguladı. BİNGÜL, “Bin yıldır aynı topraklarda aynı kültürü, aynı dili, aynı dini paylaşarak yaşayan ulusumuzun önce dil ve konuşma ortaklığını ayırıp, sonrada kültür birlikteliğini zaafa uğratmaya çalışanların tek amacı, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğümüzü parçalamaktır. Zira büyük Atatürk’ün dediği gibi “Toplu bir milleti istila etmek daima dağınık bir milleti istila etmek gibi kolay değildir” şeklinde konuştu.

   Edebiyat Öğretmenlerimizden Suat ÜÇOK öğretmenler adına konuşma yaptı. Konuşmasını Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatarak bitirdi. “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”

   Tarih öğretmenimiz Neval AKYOL’un hazırladığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Kültür Edebiyat Kulubü Oratoryosu’nun  hazırladığı sunum herkesi daha da duygulandırdı.

   Programın sonunda Müzik Öğretmenlerimiz Emine ÖZYURT, Yasemin TOKER ve Engin KURMAN tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi.

   Atayurt Ailesi olarak , Atamızın ölümünün 74.yılında O’nu minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz…