İBRAHİM SARAÇOĞLU ATAYURT'A GELİYOR

16.02.2013

Prof. Dr İbrahim SARAÇOĞLU

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 02 Mart 2013 Cumartesi günü Atayurt Okulları’nın misafiri olarak Eskişehir’e geliyor. Saraçoğlu saat 14.00'de Anemon Otel’de Atayurt velileri ve Eskişehir halkı  ile buluşacak.

 

   Aslen Safranbolu'lu olan İbrahim Adnan Saraçoğlu, 1949 doğumludur.

   Kimya eğitimini tamamladıktan sonra 1982 yılında Avusturya Bilim Araştırma Fonu projesi üzerinden doktora çalışmasını Avusturya Graz Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı üniversitenin Biyoteknoloji-Mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. 1985–1986 yıllarında Çukurova Üniversitesinde çalışan Saraçoğlu, 1987 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu. Türkiye'de LAB'lı deterjanlara geçişin öncülüğünü yaptı. Karl Franzes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Saraçoğlu, aynı zamanda AVL Araştırma Merkezi’nde fizik ve medikal sensör bölümlerinde araştırmacı ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Viyana Teknik Üniversitesi’nde de profesör olarak çalışan Saraçoğlu'nun uluslararası yayınlanmış makale ve patentleri vardır. Son yıllarda Phyto-biyokimya ağırlıklı çalışan Saraçoğlu, bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Amerika ve Avrupa'da internet üzerinden, birçok uluslararası sağlık sitesi ve forumları "Prof. Saraçoğlu Yöntemlerini" tüm dünyanın hizmetine sunmaktadır ve yine tüm dünyadan binlerce insan her gün bu siteleri ziyaret etmektedir. Brokolinin prostatit ve iyi huylu prostat büyümesine (benigne prostate hyperplazy) ve lavantanın Hepatit-B ve Hepatit-C’ye karşı etkilerini ilk defa tüm dünyaya tanıtan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'dur. Bitkisel olarak önleyici ve koruyucu tedavi kavramını ve yöntemlerini ilk geliştiren Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde bitki kimyası, ileri bitki kimyası ve gıda biyokimyası dersleri vermektedir. Marmara Üniversitesi İstanbul'da da yüksek lisans ve doktora düzeyinde ileri bitki kimyası dersleri vermektedir. Yurt dışındaki üniversiteler Saraçoğlu’nun çalışmalarını araştırma konusu yapmakta ve yine birçok yurt dışındaki kitaplarda çalışmaları kaynak olarak gösterilmektedir


KİTAPLARI

Bitkisel Sağlık Rehberi

Bitkisel Sağlık Rehberi adlı bu kitap bitkilerin önleyici, koruyucu ve tedavi edici gücünü göstermek amacıyla yazılmıştır. Buradaki bilgiler, uzun yılların araştırmaları ve incelemeleri sonucunda ortaya çıkmış araştırma sonuçlarıdır. 

Bitkisel Kürler Rehberi

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun Bitkisel Sağlık Rehberi ve Tıbbi Bitkiler Rehberi adlı kitaplarında bulunan ve en son araştırma sonuçlarından elde ettiği tüm kürlerin sadece hazırlama ve uygulama şekillerini içerir. 

Kürlerin etkin maddeleri üzerine bilgi içermez. 

 

Şifa Kitabı

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu kitapta!

Tıbbi Bitkiler Rehberi

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun Tıbbi Bitkiler Rehberi kitabında bir çok hastalığa karşı önleyici ve koruyucu destek doğal bitki grubu önerilmektedir. 

Tarçın, dereotu, tere, söğüt yaprağı, avokado yaprağı, nane, asma yaprağı, biberiye, karanfil gibi bitkilerin yanında bitkisel cilt temizleyici ve maske de bu kitapta yer almaktadır. 

Ayrıca, beyaz lahana, brokoli, soğan, patates ve lavantanın yepyeni özellikleri ve yeni araştırma sonuçları açıklanmakta ve destek doğal bitki grubu olarak nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır.

Tıbbi Bitkiler ve Bitkisel Sağlık Rehberi

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun Tıbbi Bitkiler Rehberi ve  Bitkisel Sağlık Rehberi kitapları tek ciltte ve yepyeni destek doğal bitki grupları eklenmiş olarak sunulmaktadır.