ATAYURT'TA SINAV KAYGISI VE MOTİVASYON SEMİNERİ

12.04.2013

Özel Atayurt Anadolu-Fen Lisesi Kariyer Planlama Programı çerçevesinde 11'inci sınıf öğrencilerine, sınav kaygılarını yenebilmeleri, kendilerini sınava moral ve motivasyon açısından daha fazla hazır hissedebilmeleri için Eğitim Psikoloğu Sayın Serhat TÜRKTAN tarafından  ‘Sınav Kaygısı ve Motivasyon’ konulu seminer verildi.


Eğitim Psikoloğu Serhat TÜRKTAN " SINAV kaygısı, beklenen sınavlardan kaynaklanan stresin doğurduğu karmaşık fizyolojik ve duygusal tepkileridir” dedi. Sınav kaygısının nedeni olarak kötü çalışma alışkanlıkları, yüksek beklenti düzeyi, mükemmeliyetçi yaklaşım, görev ve sorumlulukları erteleme, başarısız olma ve değerlendirilme korkusu gibi etkenlerin büyük rol oynadığını ifade eden Psikolog Serhat TÜRKTAN, yaklaşık 1 saat boyunca öğrencilere bu kaygıları nasıl yenebileceklerini, nasıl kurtulacaklarını ve sınavlara doğru olarak nasıl hazırlanabileceklerini anlattı.

Seminer sonunda Özel Atayurt Anadolu-Fen Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri öğrencilerinin bu zor dönemi atlatmalarına ciddi bir destek verdiği için Serhat TÜRKTAN’a teşekkür etti.