ATAYURT’TA 7.SINIFLAR I. KISA FİLM FESTİVALİ

03.06.2013

31 Mayıs 2013 tarihinde Atayurt Kültür Merkezi’nde Oscar Törenini aratmayan bir festivale imza atıldı.Engellilerin yaşam sıkıntılarını anlatan “ Engelsiz Yaşam ” konulu filmlerin gösterildiği festival bütün velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sakatlar Derneği Başkanı Cafer EŞEN festival sonunda yaptığı konuşmada “ Engelliler ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi, bizi bizden iyi anlattınız ” diyerek öğrencilerimize takdirlerini ve beğenilerini belirtti.

Festival sonunda merakla beklenen ödüller jürimiz tarafından açıklanarak sahiplerini buldu. En iyi film ödülü 7/D sınıfından Atahan ÖZTÜRK “Engelim Engeldir ” filmine; en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü 7/C sınıfı “ Engelsiz Gölgeler ” filmine; en iyi erkek oyuncu ödülü 7/B sınıfı“Engelli Olmak Yaşamaya Engel midir? ” filmine;  en iyi müzik ve ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü 7/A sınıfı “ İki Farklı Bir Hafta ” filmine; en iyi Kadın oyuncu ödülü 7/D sınıfı “ Boşluk ” filmine; en iyi yönetmen ve en iyi Kurgu ödülü 7/D sınıfı “ Hayat Engeli Aşınca Güzel  filmine; en iyi senaryo ödülü 7/D sınıfı “ Sen Hiç ” filmine; Jüri Onur ödülünü 7/B sınıfı “ Asıl Engel Düşüncelerdir   filmine verildi.

7.sınıf öğrencilerinin yeteneklerini, yaratıcılıklarını ortaya koyarak büyük bir emekle çekilen bu filmler festival sonunda seyircilerden büyük alkış aldı.