“GELECEĞİN ÖĞRENCİLERİ” KONULU KONFERANS

21.11.2013

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat  Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Atayurt Kültür Merkezi'nde yaklaşan YGS öncesinde okulumuz 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat tarafından "Sınav Sistemi ve Geleceğin Öğrencileri" konulu bir konferans düzenlendi.

Üniversite tercih sürecinin, öğrencinin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu aktaran Turgay Polat, geçmişte ön planda olan bazı bölümlerin önemini yitirdiğini savundu. Polat, "Gelecekte, ismini bile duymadığımız meslekler ön plana çıkacaktır. Öğrenciler hedefleri doğrultusunda bu meslekler hakkında çok detaylı araştırmalar yapmalıdır. Üniversitenin adı, kariyerli bir iş imkanı, bir yere kadar önemlidir. Asıl önemli olan üniversite tarafından sağlanan yurt dışı gibi olanakların olup olmadığı, staj imkanı verip vermediği gibi soruların cevaplarıdır. Küresel iletişim ağının genişlemesi ile birlikte küçülen dünyada, öğrencilerimiz iyi bir kariyer hedefliyorsa mutlaka yeni diller öğrenmeli, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmelidirler ve en önemli noktanın farkındalıklarını keşfedip yeni fikirler üreterek bunları hayata geçirmek için çalışmalarıdır." diye konuştu.

Atayurt ailesi olarak hedef belirleme sürecinde olan öğrencilerimize bu süreçte verdikleri bilgilerle yol gösterdikleri için Sayın Turgay POLAT’a teşekkür ederiz.