ORYANTRİNG , TEK YARIŞ DÖRT KUPA

12.04.2014

09 Nisan 2014 Çarşamba günü Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsünde  düzenlenen Okullar Arası Küçük, Yıldız ve Gençler Oryantring İl Birinciliğinde Özel Atayurt Okulları tarihinde ilk kez katıldıkları yarışta dört kupa birden kazandı.

2013-2014 Eğitim öğretim yılının başında alınan bir kararla; öğrencilerimize doğayı sevdirmek ve aynı zamanda spor yapmalarını sağlayarak yarışmacı ruhu kazandırabilmek, kendi başlarına doğru kararlar alabilme yeteneklerini geliştirebilmek amacıyla çalışmalarına başlayan oryantring  takımlarımız yoğun ve uzun süren bir  hazırlık döneminin ardından ilk kez katıldıkları turnuvada Lise  Genç Erkek Takımımız 32 puanla, Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız 22 puanla , Ortaokul  Küçük Erkek Takımımız 23 Puanla  ve Ortaokul  Küçük Kız Takımımız 13 Puanla  kategorilerinde Eskişehir İkincisi olarak okulumuza aynı anda dört kupa kazandırdılar.

28 takım ve 170 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışta takımlarımızdan ayrı olarak ferdi klasmanda yarışan Berke Yalın DÖNMEZ 23dakika 06 saniyelik derecesiyle Genç Erkeklerde,  Zeynep ÜNÇER de31 dakika 57 saniyelik derecesiyle Küçük Kızlarda Eskişehir İkincisi olarak göğsümüzü kabarttılar.

Ferdi klasmanda küçük erkeklerde il üçüncüsü Kamer Bugay ADLI, il dördüncüsü Mustafa BOZDAĞ, yıldız erkeklerde  il birincisi Atahan ÖZTÜRK Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen bir törenle kupa ve madalyalarını aldılar.

Özel Atayurt Okulları için henüz yeni bir branş olsa da, sporcularımızın performansları büyük beğeni kazandı. Öğrencilerimizin kazandıkları bu başarı gelecek  yıllarda kazanılacak şampiyonlukların habercisi olarak algılandı.

Hak ettikleri kupa ve madalyalara kavuşan sporcularımız sevgi yumağı oluşturarak önümüzdeki yıllarda şampiyonluk kazanmak için söz verdiler.

Sporcularımızı ve çalıştırıcıları Gamze YILMAZ, Psikolog Orhan ÖZTÜRK ve Beden Eğitimi Bölümünü  kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.