DİJİTALLEŞEN DÜNYADA EBEVEYN OLMAK

13.04.2015

Teknolojinin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi birçok teknolojik araç hayatımızın tam da içinde. Onlarsız bir hayat düşünemez olduk. 21.yüzyılın getirdiği hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmeler, günümüz dünyasında yeni bir öğrenci profilini ortaya çıkardı.

Şöyle bir geçmişe bakacak olursak  bırakın bilgisayarı, cep telefonunu televizyon bile her evde yoktu. Zamanla herkesin evinde televizyon olmaya başladı. Şu anki durumumuza bakacak olursak her evde hatta her odada televizyon var. Bununla birlikte bilgisayar, cep telefonu ve daha birçok dijital makine hayatımızın tam da içinde. Teknoloji artık her yerde…Teknoloji hayatımıza hızla girmeye devam ederken, bizler bu duruma zorda olsa adapte olmaya çalışırken, aynı zamanda çocuklarımız bu dünyanın içine doğuyorlar. Bizler de çocuklarımızın teknolojiyle nasıl haşır neşir olduklarını şaşkınlıkla izliyoruz. Peki çocuklarımız bu durumdan nasıl etkileniyorlar? Anne baba olarak bizler ne yapmalıyız?

 

Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz Veli Akademisinin 3. Programında konuklarımız Prof.Dr. Ferhan ODABAŞI ve Doç.Dr. Işıl Yurdakul KABAKÇI 21. yüzyılla birlikte hayatımıza giren kavramlardan ‘Dijital Yerliler, Dijital Göçmenler’ den bahsederek velilerimize bu konularda bilgilerini aktardılar.