ATAYURT OKULLARI 20. YIL SPOR GECESİ

11.06.2015

                 Özel Atayurt Okulları, 20. yılını kutladığı 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Sportif faaliyetler sezon kapanışı ve Spor Gecesini, Atayurt Okulları Kampüsünde düzenlediği görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Törene Atayurt Okulları Yönetim kurulu Başkanı Fevzi Yalçın, Kurucu temsilcisi Ahmet Yalçın, Genel Müdür Hikmet Ertürk, çok sayıda veli, öğretmen, antrenör ve öğrenci katıldı.

                Kurulduğu 1995 yılından beri her alanda olduğu gibi Beden Eğitimi ve Spor alanında da öncü olmaya devam eden Özel Atayurt Okulları, “Sağlam kafa sağlam vücutta olur” sözünden hareketle, yarınlarımızı ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi sadece akademik olarak değil, sağlıklı bireyler olabilmeleri için sporda da çağdaş Türk Gençliği’ne yakışır halde en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmaktadır.

                 Bunlarla yetinmeyen Atayurt Okulları öğrencilerinin birlik ve beraberliğini artırabilmek, onlara mücadele ruhunu aşılayabilmek amacıyla; 12 branş ve 32 kategoride toplam 285 öğrenciden oluşan dev sporcu öğrenci kadrosuyla okul ve kulüp müsabakalarına katılmıştır.

                Bu sene katıldıkları mahalli ve ulusal müsabakalar sonucunda takımlarda 13’ü şampiyonluk olan 35 kupa, ferdilerde 32 altın, 13 gümüş, 12 bronz olmak üzere toplam 57 madalya kazandılar.

                Atayurt Okulları elde ettiği 5 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye Rekoru, 1 Türkiye 3.lüğü, 2 Türkiye 5.liği ve Milli Takımlara verdiği 6 sporcuyla Eskişehir sporunun gurur kaynağı oldu.

                Bünyesinde pek çok spor kulübünden fazla sayıda branş ve sporcu barındıran Atayurt Okulları katıldığı her müsabakada Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ben, sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü ilke edinerek yarışmış ve gerektiğinde rakibini alkışlamaktan gurur duymuştur. Bu sayede yıllardan beri kazandıkları sayısız şampiyonluk ve derecelerle, Atayurt Okulları ismini ilimiz ve ülkemizde en yukarılara yazdırmayı başardılar.

                Tüm bu zaferlerin kutlandığı ve başarıların baş mimarı olan sporcu öğrencilerle, öğretmen ve antrenörlerin ödüllendirildiği görkemli törende konuşan Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın şöyle dedi;

                “Bizler, Atayurt Okulları olarak yarınlarımızı emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızı her alanda olduğu gibi sporda da layık oldukları gibi en iyi şekilde yetiştirebilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Ancak biliyoruz ki, sorumluluğumuz sadece bununla sınırlı değildir. Atayurt Okulları olarak kazandığımız başarılar sadece bizim değil tüm şehrin başarısıdır. dedi. Takımlara hediyelerinin verilmesinin ardından şampiyonluk pilavı yenildi.