SERVİS SÜRÜCÜLERİNE OKUL SERVİS ARAÇLARI SÜRÜCÜ TALİMATI VERİLDİ

22.09.2015

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet ERTÜRK, Toplantıya katılan servis sürücü ve rehberlerine hoşgeldiniz diyerek toplantıyı açtı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına saygı duruşu ve ardından hep birlikte İstiklal Marşımız söylendi.

2015-2016 Öğretim yılının hepimize hayırlı, uğurlu ve başarılı olmasını diledikten sonra sürücüleri ve rehberleri bilgilendirme toplantısına başlayarak;

 

Öğrenci Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formu, Okul Servis Araçları Özel İzin Belgesi, şoförün rehber personelinin ve öğrencilerin emniyet kemerleri ve servis şoförlerinin fazla yolcu alıp almadıkları konuları başta olmak üzere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen hususların Trafik Ekipleri tafından titizlikle kontrol edileceği hatırlatıldı.

 

Okul servisi sürücüleri, öğrenci taşımacılığı yaparken dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgilendirildi. Kendilerine dağıtılan Servis Sürücüleri Talimatına titizlikle uyulması istenildi.

Davranış kuralları, temizlik, güvenlik ve kurallara uygun sürüş tekniklerinin gösterildiği eğitimde şoförlere, “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” ile belirlenen ve öğrenci taşımacılığı yapan araçlarda kanunen bulundurulması gereken yasal zorunluluklar ile öğrenci taşımacılığı yapan araç sürücülerinin yeterlilik belgeleri hakkında bilgi verildi.

Eğitimde, çocuklara nasıl davranılacağı, çocukların güvenliğinin nasıl sağlanacağı, aile ile iletişim, sürüş teknikleri ve ilk yardım konularında da bilgi verildi.

Sürücüler genellikle yaptıkları hatalar konusunda uyarıldılar ve geçen yıl en çok gelen şikayetlerle ilgili olarak bilgilendirildiler.

 

Okulumuzu ziyaret eden Trafik Ekiplerinin; özellikle okul öncesi ve İlköğretim öğrencilerin servislerinde zorunlu tutulan rehberler konusunda da dikkatli davranılacağı, şoförlere rehber bulundurma zorunluluğu hatırlatılıp bulundurmayanlara ceza yazılacağını belirttiler. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul taşıtlarına yönelik denetimlerin de artacağı belirtildi.

Toplantıda öğrenci servisi sürücülerine; Okul servis araçlarında bulunması gereken özellikler, okul servis aracı sürücülerinin kontrol edeceği hususlar, indirme-bindirme ve kapıların açılması kuralları, Servis sürücüsünün öğrencilerle iletişimi konularında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, hepimizin geleceği olan çocuklarımızı, evlerinden okullarına, okullarından evlerine taşımakla görevli ve sorumlu olan servis aracı sürücülerinin kılık kıyafetleri, hal ve hareketleri, konuşmaları, araç kullanma ve trafik kurallarına uyma alışkanlıkları çocuk tarafından dikkatle izlendiği ve örnek alındığı belirtilerek, sürücülerin öğrencilere her bakımdan örnek olmaları istendi.

Servis araçlarına öğrenci dışında kesinlikle yolcu alınmaması hatırlatıldı.
Servis şoförlerine ayrıca, okul servis araçlarında ve taşıma işlerinde çalışacak şoförlerin yükümlülüğü ile genel trafik kuralları hatırlatıldı. İstenmeyen kazaların önüne geçebilmek için şoförlerin uyacağı başlıca trafik kuralları anlatıldı. Bilgilendirme toplantısı sonunda sürücülere, Okul servis Araçları Sürücü Talimatı verildi.