GENÇLİK TÜRKÜ SÖYLÜYOR...

10.05.2016

Atayurt Okulları öğrenci ve velileri “Gençlik Türkü Söylüyor” adıyla üçüncüsü düzenlenen Türkü Dinletisi korosunda buluştular.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hilal Duman’ın üçüncüsünü düzenlediği, tamamen amatör bir ruhla eğlenmek üzere organize edilen gecede Türkiye’nin yedi bölgesinden seçilen türküler Atayurt Okulları Kurucusu Ahmet Yalçın, Okul Müdürü Zevri Bingül ve Okul Aile Birliğinden velilerin de koroya dahil olmalarıyla türküleri seslendirmeleri dinlemeye gelen misafirlere hoş bir sürpriz oldu.

Okul Müdürü Zevri Bingül yaptığı konuşmada türkülerin babası Neşet Ertaş’ın sözü “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü; kötü insanların türküleri yoktur” cümlesinden esinlenerek gerçekleştirilen dinletide biz de dayanamadık ve sahnede yerimizi aldık. Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir, türküler anadır, bacıdır, kardeştir. Türküler gurbete gidip dönmeyen oğuldur. Türküler her şeydir, türkülerimiz geleneğimizdir diyerek koronun sahnelenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Geleneksel hale gelen Türkü Dinletisi, değerlerimizi kuşaklara anlatmak ve aktarmak görevinin yanında kurum içerisindeki birlik ve beraberliğin de somut bir göstergesi olarak keyif ve coşkuyla sonlandırıldı.