DİJİTAL BAĞIMLILIKTAN KURTULMA REÇETESİ OLAN TEKNOLOJİ DETOKSU'NA NE DERSİNİZ?

18.10.2016

TEKNOLOJİ DETOKSU NEDİR ?

                Vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerden kurtulmanın yolu detokstur. Teknolojik  aletler  vücudumuzda elektromanyetik etkiler yarattığı için bu 3 gün içinde vücudumuzun bu toksinlerden arınmasını hedefliyoruz. Teknolojinin hayatımızda fazla yer etmesiyle birlikte zararlarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Bu detoksla, kısa süreliğine teknolojiden uzak durmak, arınmak, gerçek hayata daha çok yönelmek ve teknoloji bağımlılıklarını en aza indirmeyi amaçlıyoruz.

                 Bu amaçlar doğrultusunda teknoloji detoksuyla ilgili çalışmalarımıza başladık. 'GÜVENLİ,BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI-SİBER SUÇLAR' konulu seminerimizle öğrencilerimize yönelik çalışmamızla ilk adımımızı attık. Bu seminerimiz  Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Bölümünde görevli olan Osman KELEŞ tarafından verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği bu seminer meraklı sorularla sona ermiştir.

                Teknoloji detoks günlerimizi destekleyecek şekilde ; bilinçli internet kullanımı, teknolojinin faydaları ve zararları ile ilgili afişler, sloganlar,broşürler,dikkat çekici görseller ile  okulumuzun çeşitli yerlerinde sergilenecektir. 

                Bu proje okulumuzda tüm öğrencilerimiz,velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşecektir. Kendinize ve çocuklarınıza ayırdığınız zamanın öneminden dolayı teknolojinin bir süre fişini çekmeniz ve daha verimli zaman geçirmeniz dileğiyle. İyi detokslar...

ATAYURT ORTAOKULU / REHBERLİK SERVİSİ