MİLLİ KÜLTÜRÜNE ÖNEM VEREN ATAYURT ÖĞRENCİLERİ SARAYLARI GEZDİ

01.12.2016

Ülkesini tanıyan, tarihini bilen ve milli kültürüne sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilen Atayurt öğrencilerinin, değerlerimizi yerinde ve görerek öğrenmelerini sağlayabilmek için 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Saraylar Kültür Gezisi düzenlenmiştir.

10.sınıf Osmanlı Tarihi dersi müfredatıyla bağlantılı olarak Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübünün düzenlediği geziye Tarih öğretmeni Neval Akyol ve Rehber öğretmen Gülşah Sağlam eşliğinde 9.sınıf öğrencilerimizde katılmıştır.

Gezinin birinci günü,  sabah İstanbul Boğazında Sabancı Öğretmenevi’nde yapılan kahvaltı ile başlamış olup, Sultan Abdülaziz’in yaptırdığı muhteşem yapı Beylerbeyi Sarayı’nın gezilmesi ile devam etmiştir. Ardından 3.Selim döneminde yapılan 2.Abdülhamit’in ana saray olarak kullandığı Yıldız Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı gezilmiştir. Zorlu Center’da serbest vakit geçiren öğrencilerimiz akşam üzeri Grand Gülsoy Otel’e yerleşerek gezinin ilk gününü tamamlamışlardır.

İkinci gün Tarihi Yarımada gezisi başlamış ve Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı, Osmanlı padişahlarının 19.yüzyıla kadar kullandıkları Topkapı Sarayı gezilmiştir. Öğlen yemeği Sultan Ahmet Köftecisinde yenilmiştir. Gezi Yerebatan Sarnıcı, Bizans döneminde 6.yüzyılda yapılmış olan Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Cami, At meydanı ve Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Cami ile devam etmiştir.

Her biri hayranlık uyandıran ve buram buram tarih kokan eserlerle dolu gezimiz 24 Kasım akşamı Eskişehir’e dönüş yolculuğu ile sonlanmıştır.