OKÇULUK VE BİNİCİLİK DERNEĞİ ATAYURT’TA

08.05.2017

Eskişehir Okçuluk ve Binicilik Derneği tarafından Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerine Türk Tarihinde geleneksel okçuluğun yeri ve at biniciliği konusunda konferans verildi.

Dernek Başkanı Cüneyt Buzlu ve dernek üyesi Mesut Durhan tarafından ok çekme, ok atma ve geleneksel okçuluğun tarihi ile ilgili uygulamalı gösteriler yapıldı.

At biniciliğinin teknik donanımları ve at biniş stilleri ile ilgili verilen bilgilerin ardından Okul Müdürü Zevri Bingül yaptığı konuşmasında “Okulumuz öğrencilerine hobilerini geliştirecek ortamları sağlamaya çalışıyoruz. Tarihten gelen gelenek ve değerlerin onları gelecekte var olma azmi ve kararlılıklarındaki rolünün önemli olacağını düşünüyoruz. Gençlerimizin çağdaş dünyaya hazır bilim ve teknolojik gelişmelere hakim, özgüveni yüksek, temsil yeteneği liderlik seviyesinde olması hedeflenirken bunun yanı sıra onların tarihini bilen tarihten gelen, Büyük Atatürk’ün dediği gibi yüksek karakter ve kabiliyet özelliklerinin de gururunu taşımalarını arzu etmekteyiz.” şeklinde konuştu.