ANADOLU/FEN LİSESİ'NDE BİLİM-PROJE ŞENLİĞİ

30.05.2017

Okulumuz Fizik-Kimya-Biyoloji öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından, geleneksel olarak yapılan Bilim Şenliğinin 14 üncüsü, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü, Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Asistan ve öğrencileri ile Tema Vakfı temsilcilerinin de katılımıyla okulumuz Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bilim Şenliğinin açılışına Tepebaşı Kaymakamımız Sayın Salih KESER ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent ÜZMEZ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi KAVAK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar TEMUR katılmışlardır.

Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanımız Fevzi YALÇIN, Kurucu Temsilcimiz Ahmet YALÇIN, Genel Müdürümüz Hikmet ERTÜRK, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerimizin hazır bulunduğu açılışta Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Zevri BİNGÜL misafirlerimize hoş geldiniz dedikten sonra özetle şunları ifade etti; "Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz geçtiğimiz günlerde, yurtiçi ve yurt dışında birçok etkinlik düzenlediler. İnovasyon Kampı, Genç Girişimcilik Zirvesi, TÜBİTAK Türkiye Finallerine Fizik ve Kimya dalındaki projelerle katılım, Münazara ve Tiyatro çalışmaları bunlardan birkaçıdır. Amacımız gençlerimizi üniversiteye hazırlarken, aynı zamanda yeteneklerini geliştirmek ve onlara fırsatlar sağlamaktır. Okul olarak öğrencilerimize bu proje sergisinde olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da desteklerimizi sürdürmekteyiz."

Konuşmanın ardından protokol tarafından Bilim Şenliğinin açılışı yapılmış ve öğrencilerimizin hazırladığı projeler incelenerek beğeniyle gezilmiştir.

Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve FKB zümre öğretmenlerimizi kutluyoruz.