ORTAOKUL ÖĞRENCİ VE VELİ ORYANTASYONU

18.09.2017

Atayurt Ortaokulu 5.6.7. ve 8.sınıf öğrenci ve velilerimize yönelik planlamış olduğumuz oryantasyon(uyum) programımız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Oryantasyon programımız, 5.sınıf Rehber Öğretmenimiz Şengül ÖZALPAY’ın planlamış olduğu ‘Aklımda Deli Sorular’ etkinliği ile başladı. 5.sınıf branş öğretmenlerinin de katılımı ve desteği ile yürütülen etkinlikte çocuklarımız ortaokula dair merak ettikleri her şeyi yazarak soru ağacına astılar. Asılan tüm soruların cevaplanmasının ardından tanışma ve kaynaşma oyunları ile devam eden programımız, öğrencilerimizin ders öğretmenleri ve derslerinin içeriği konusunda ön bilgi almaları ile tamamlanmıştır.

6.sınıf Rehber Öğretmeni Elmira DEMİRKOL ve 7.sınıf Rehber Öğretmeni Ceren GÜL tarafından planlanan oryantasyon programında ise okulumuza yeni başlayan öğrencilerimizi ve velilerimizi daha yakından tanımak, bilgilendirmek ve öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak amaçlı görüşmeler yapılmıştır. Böylece velilerimiz ve öğrencilerimiz yıl içerisinde derslere girecek öğretmenleri daha yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.

8.sınıf öğrencilerimize oryantasyon haftasında 8.sınıf Rehber Öğretmeni CerenTEMİREL tarafından planmış olup öğrencilerin sınav stresini azaltmak amacıyla ‘Doğru Nefes Alma Teknikleri’ öğrencilere uygulamalı olarak aktarılmıştır. Ardından okulumuza yeni başlayan öğrenci ve velilerimiz öğretmenleri ile tanışarak Teog süreci hakkında bilgi edinmiştir.