"EKREM BULUR" BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ İLE OKULUMUZDA...

27.04.2018

ESKİŞEHİRDE YETİŞENLERDEN BİRİ

Magnesit A.Ş.Gn.Md.EKREM BULUR

“BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ” İLE OKULUMUZDA…

 

Düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil yaratmayı temel ilkeleri olarak belirlemiş olan Atayurt Anadolu/Fen Lisesi "Girişimcilik Kulübü" öğrencileri, bu ilkelerden yola çıkarak 3.yılını gerçekleştireceği ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ öncesi gençlere bilgileri ile ışık tutan iş hayatında başarılarıyla anılan Magnesit A.Ş. 'nin Genel Müdürü Yüksek Elektrik Mühendisi Ekrem Bulur'u okulumuzda ağırladı.

Sayın Ekrem Bulur, 1963 yılında kurulan Magnesit A.Ş. harç tesislerinde, ürettikleri ve demir çelik firmalarının kullandığı yüksek ısıya dayanıklı refraktör harcı ile endüstriyel mineralini dünyanın 45 ülkesine ihraç etmekte olduklarını Türkiye'nin manyezit üretimi açısından en yüksek üretim kapasitesine sahip bir işletme olduklarını belirtti.

Ekonomiye önemli katkıları olan Magnesit A.Ş. çevreciliğe de çok önem vermektedir. Sayın Bulur, madeni açtıkları çukurlardan aldıktan sonra bu çukurlara toprak doldurarak ve gübreleyerek daha verimli hale getirdiklerini ve bu alana 200 bin ağaçlandırma çalışması yaptıklarını vurguladı. Bir maden işletmesini doğaya olan katkısının önemini vurguladı.

Başarılarla dolu bir hayat hikayesini gençlere aktardığı şu sözlerle tamamladı;

"Asla hata yapmaktan ve hatalarınızı paylaşmaktan korkmayın. Hatanız ihmalden kaynaklı olmasın. Önemli olan yaptığınız işte BİLGİLİ OLMAK, İŞİ ÖNEMSEMEK ve İŞİ OLURUNA BIRAKMAMAK."

"Kesinlikle en az iki yabancı diliniz olmalı, özgüveninizi lise hayatınızda geliştirmeli çünkü "İYİ BİR LİSE İYİ BİR ÜNİVERSİTE " demektir.

Atayurt Ailesi ve Gençleri olarak Ekrem Bulur'a çok teşekkür ederiz.