KÜLTÜR ELÇİSİ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE ESKİŞEHİR-WİTTMUND KARDEŞ OKUL PROJESİ

10.05.2018

Eskişehir Özel Atayurt Okulları öğrencilerimiz kendilerini, dünyayı yeniden tanımak için yola çıktılar.

Robert Bosch Vakfı, Pasch Geleceğin Okulları ve Almanya Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen kardeş okul projemiz 2010 yılından itibaren devam etmektedir. 7.sini gerçekleştirdiğimiz projemiz ile öğrencilerimizin özgüvenlerinin, karar verme ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerilerinin, analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin, yaşam becerilerinin, sorunlarla yüzleşme ve çözme becerilerinin, farklılıkların ve çeşitliliğin zenginlik olduğu bilincinin, kendi kültürünün ve farklı kültürlerin farkına vararak kültürlerarası öğrenme becerilerinin geliştirilmesi ve değişen dünyadaki sorumluluklarına ve karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlanmalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Kültür elçilerimiz Aşağı Saxonya Meclisi’nde çeşitli parti başkanları ve milletvekilleriyle görüşmeler yapacak, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından ağırlanacak, ardından Eyalet Valisi ile ortak kültürümüz olan çayın seromonisine katılacaklardır.

Öğrencilerimiz Wittmund’un yanısıra Oldenburg, Hamburg, Hannover, Bremen, Aurich, Neuherlingersiel ve Spiekeroog’u ziyaret edip, çeşitli kültürel etkinliklere katılacak, müze ziyaretleri, doğa aktiviteleri gerçekleştirip kültür paylaşımında bulunacaklar.

Öğrencilerimizin bu yıl gerçekleştirdiği proje başlığı ’İnsanın Doğa ile Ahengi’dir. Kullanmakta olduğumuz enerji kaynakları hakkında sunumlarda bulunan öğrencilerimiz, fosil yakıtların giderek azaldığından açığa çıkan enerji açlığını gidermek için alternatif enerji çözümleri bulmamız gerektiği konusunda hemfikir oldular. Bu enerji açığını da kapamanın en güzel yolunun yenilenebilir enerji kaynaklarında aramak olduğu kararına vardılar. Bu konuda hazırladıkları çözüm önerileriyle geleceğe ışık tuttular.