ATAYURT GENÇ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ (AGGZ’18) SONA ERDİ SIRA AGGZ’ 19’DA!

12.05.2018

Walt Disney : “Bütün hayallerimiz gerçek olabilir, eğer peşlerinden gideceğimiz cesaretimiz olursa.” demiş. Hayalleri olan ve hayallerinin peşinden gidecek cesareti olan Girişimcilik Kulübü üyelerimizin düzenlediği 3. Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi (AGGZ’ 18) 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Anemon Otel’de gerçekleşti.

12 Mayıs Cumartesi günü Atayurt Okullarında case/study ve workshoplarını tamamlayan katılımcılar, kendileri için düzenlenmiş sınıf ortamlarında takım çalışmalarını tamamladılar, sonraki gün Konferansın 13. Mayıs’taki final oturumunda bu 150 genç girişimci 20 farklı takım oluşturarak zirvenin ilk iki günü kazandıkları donanımı sunumlarında hayata geçirme fırsatı buldular.

Paşabahçe, Sablon, Nestle ve Acıbadem kurumlarından zirveyi onurlandıran Yönetici konumundaki jüri üyeleri tüm takımların sunumlarını tek tek ve dikkatle izleyip incelediler, sunumlar sonunda önceden belirlenmiş kriter ve ölçekler ile takımları değerlendirdiler. Verilen aradan sonra ise kurumsal yapıları için sorunlara en etkili ve yaratıcı çözümü üretmiş olan takımlara ödüllerini verdiler.

Gün içersinde ayrıca IBM Teknoloji Akademisi Üyesi/Yönetici IT Mimarı Kıvanç USLU ve Bloomberg HT Program Sunucusu Sami ALTINKAYA katılımcılara teknoloji ve girişimcilik arasındaki etkileşim ve girişimcilikteki yeni teknolojik ve iletişim trendleri konularında unutulmaz birer sunum yaptılar.

Öncelikli hedefi ‘içinde girişimcilik ruhu bulunan, bu ruhu büyüterek ve eğiterek geleceğe taşımak isteyen lise öğrencilerinin daha tecrübeli ve donanımlı bir şekilde bu yolda adımlarını atmasını sağlamak’ olan Atayurt Girişimcilik Kulübü, ileride dahil olacakları yoğun iş dünyasına daha bilgili girmeleri ve girişimci, yenilikçi karakterlerini ortaya çıkararak içinde bulundukları dünyaya kazandırmalarında büyük bir adım olacak bu zirveyi gerçekleştirmekten gurur duymaktadır. Kulübümüz üyeleri; aynı ilke, heyecan ve ruhla tek ile AGGZ’ 19 için çalışmalarına başlamıştır.

Tüm katılımcılarımıza ve ailelerine, zirve sponsorlarımıza, sunum/konuşma yapan konuklarımıza, okulumuzun tüm olanaklarını seferber ederek zirveye destek veren Kurucu Temsilcimiz Ahmet YALÇIN’a, okul yönetimimize, görevli tüm öğretmen ve öğrencilerimize ve emeği geçen herkese Atayurt Okulları olarak teşekkür ederiz.