THE DUKE OF EDINBURGH’S INTERNATIONAL AWARD MACERA VE KEŞİF KAMPLARI BAŞLADI

26.05.2018

Özel Atayurt Anadolu /Fen Lisesi öğrencilerimizden oluşan 148 kişilik bir ekiple kamp sürecimiz başlamış bulunmaktadır. Okulumuz öğretmenlerinden oluşan 5 supervisorın görev aldığı bu süreçte öğrencilerimiz harita okuma, pusula kullanma, çadır kurma, kamp-set kullanma ve doğada yaşam becerileri kazanmayla ilgili aldıkları eğitimlerle 19-20 Mayıs tarihlerinde ilk kamplarını tamamlamış bulunmaktalar.

Amaçlı bir aktiviteyi gerçekleştirmek üzere başlayan bu yolculuğun birinci günü 10 km’den oluşan yolculuk ardından gece öğrencilerimizin kamp alanında çadırlarını kurma, dinlenme ve yemek yeme süreciyle devam etti. İkinci gün yine 10 km’lik yolculuklarını tamamlayıp bitiş noktasına vardılar. Bu yolculuk süresince öğrencilerimiz uyku tulumu, mat, çadır ve kamp-set gibi kamp malzemelerini çantalarında kendileri taşıdılar.

Bir işi planlama ve tamamlama, girişimcilik ruhunu ve hayal gücünü kullanma, takımın bir parçası olmayı öğrenme, zorluklarla başa çıkma ve doğayı tanıma gibi kazanımları sağlayan Macera ve Keşif Kampımızın 28-29 Mayıs tarihlerinde ikincisini sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerimize başarılar diler, kamp sürecini tamamlayan öğrencilerimizi kutlarız.