ÖZEL ATAYURT ANADOLU FEN LİSESİ “GÜMÜŞ KAMPINDA”

22.09.2018

Özel Atayurt Anadolu- Fen Lisesi öğrencileriThe Duke of Edinburgh Projesiyle “GÜMÜŞ” “ MACERA VE KEŞİF KAMPI” nı 21-22-23 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirmektedirler. Macera Ve Keşif Kampı öğrencilerimizin özgüven duygularını arttırarak takım çalışması becerisi kazandırmayı ayrıca macera ve keşif ruhunu geliştirerek doğayı tanımayı ve saygı duymayı öğretmeyi amaçlamaktadır.

Macera ve Keşif Yolculuğu bölümü katılımcılara daha önce bulunmadıkları bir ortamda bir amaç için yola çıkarak doğa ve ekip çalışması konusunda deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Bu bölümde katılımcılar kamp öncesinde planlama yapar ve bu konuda eğitimler alırlar. Kampı tamamlamak özgüvenli ve azimli olmayı ve işbirliğine dayalı takım çalışmasını gerektirir. Her katılımcı, Ödül kategorisine göre kamp organizasyonuna katılmaktadır.

BRONZ Kategori: Kamp süresi 1 gece 2 gündür.

GÜMÜŞ Kategori: Kamp süresi 2 gece 3 gündür.

ALTIN Kategori: Kamp süresi en az 3 gece 4 gündür.

 

Katılımcılar, kampa gitmeden önce gerekli olan eğitimi kesinlikle almalı ve uygun sayıda antrenman niteliğinde aktivite yapmalıdırlar. Teorik ve pratik eğitim, güvenlik önlemleri, yön bulma ve çevreye duyarlılık konularını mutlaka içermelidir. Katılımcılardan kampın bitiminde kampla ilgili bir rapor hazırlamaları beklenir. Bu, fotoğraf gibi görsel malzemeler içeren yazılı rapor, sözlü rapor ya da yazılı & sözlü rapor olabilir. Macera ve Keşif Yolculuğu bölümünde en önemli nokta katılımcının güvenliğidir. Bunu sağlamak amacıyla, tüm kamplar tecrübeli ve sorumlu yetişkinlerin (Ödül Lideri &Supervisor) denetiminde olmalıdır. Ödül Programı kapsamında eğitim almayan (Ödül Lideri &Supervisor) yetişkinler, grubun bir parçası olmamalıdırlar. Eğer bu kişilerin gruba eşlik etmesini gerektiren bir durum varsa, o kişi grubun verdiği kararlara, aldıkları sorumluluklara dâhil olmalıdırlar.

 

 

KAZANIMLAR:

 

Planlama becerilerinin gelişmesi

Girişimcilik

Takım çalışması

Zorluklarla başa çıkmayı öğrenmek ve sorumluluk almak

Özgüven

Liderlik becerileri geliştirmek

İnisiyatif kullanmak

Doğayı tanımak

 

Seyitgazi Mevkiinde The Duke of Edinburgh Macera ve Keşif GÜMÜŞ Kampına katılan Özel Atayurt Anadolu-Fen Lisesi tüm öğrencilerimize Atayurt Ailesi olarak başarılar dileriz.