ATAYURT OKULLARI 10 KASIM’DA DOLMABAHÇE SARAYI’NDAYDI…

12.11.2018

Okulumuz Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübü 09-10 Kasım tarihlerinde İstanbul Saraylar Kültür Gezisini gerçekleştirmiştir.

9.ve 10.sınıf öğrencilerimizin katıldığı gezide birinci gün Sabancı Öğretmen Evi’nde yapılan kahvaltıdan sonra Hz.Yüşa Tepesi, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı gezilmiş, Sultanahmet Köftecisi’nde öğlen yemeğinden sonra Mısır Çarşısı ve Gülhane Parkı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi gezildikten sonra akşam yemeği ve konaklama için Hilton Otele dönülmüştür.

İkinci gün 10 Kasım olması sebebiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için Dolmabahçe Sarayında erkenden hazır bulunan öğrencilerimiz, saat 9’u 5 geçe Atamız adına hazırlanan, binlerce insanın akın ettiği törene katılmışlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söylemiş, hüznü ve gururu bir arada hissetmişlerdir.

Binlerce insan seli arasında Atamızın vefat ettiği Dolmabahçe Sarayında olmak, öğrencilerimiz için tarifsiz bir deneyim olmuştur. 3 saat süren Dolmabahçe ziyaretimizin ardından Ortaköy gezisi, Boğazda tekne turu ve İstinyepark AVM turundan sonra Eskişehir yolculuğu başlamıştır.

Çok farklı duyguları görsel şölenlerle harmanladığımız, unutulmayacak anlar ve anılar biriktirdiğimiz gezimizde Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübü olarak amacına uygun kalıcı ve tam öğrenmeler oluşmasından dolayı çok mutluyuz. Geziye katılan öğretmenlerimize, kültürel gelişime açık, tarihine sahip çıkan, her bir yapının tarihini ilgiyle dinleyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.