EDINBURGH’S BRONZ ÖDÜL TÖRENİ

22.03.2019

Özel Atayurt Okullarında 20 Mart’ta gerçekleşen The Duke Of Edinburgh’s International Award Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında programı başarı ile tamamlayan 94 Atayurt öğrencisine; İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CİRİT, Osmangazi Üniversitesi Rektör Danışmanı ve aynı zamanda programın ödül lideri ve süpervizör Eğitmeni Doç.Dr. Figen ÇALIŞKAN, Osmangazi Üniversitesi Senato üyesi ve aynı zamanda programın Macera ve Keşif Koordinatörü Dr.Hakan ÇALIŞKAN, Atayurt Okulları Kurucusu Fevzi YALÇIN’ın katılımları ile bronz ödül töreni yapılmıştır.

Programın açılışında konuşan okul müdürü Zevri BİNGÜL, “The Duke Of Edinburgh’s International Gençlik Ödül Programı Dünyada 200’ü aşkın ülkede uygulanmaktadır. 8 milyonu aşkın gencin katıldığı program Dünyanın en prestijli programlarından biridir. 14 – 24 yaşları arasında ki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Ödül programının amacı; gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünya da bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır” şeklinde konuştu. Atayurt Okulları 11 Ödül Lideri, 5 süpervizör ile 2016 yılından bu yana 217 öğrenci ile Eskişehir’de bu programı gerçekleştiren ilk olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Bu programda başarısızlık yok, yarış yok, kıyas yok, kaybetmek hiç yok. Sadece ve sadece kazanmak var.

Dört kategoriden oluşan bu programda;

Fiziksel Gelişim ile; bedenini tanımak, sınırlarını öğrenmek var. Hayatına sporu katarak disiplini kavramak var.

Beceri Geliştirme ile; yeni yetenekler kazanmak, bir dil öğrenerek dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemek var. Belki bir müzik aleti çalmayı öğrenerek ruhunu beslemek belki de yemek yapmayı öğrenerek bedenini beslemek var.

Topluma Hizmet ile; önce empati kurmayı öğrenmek var. Görme engelli arkadaşlarına kitap okuyarak görmenin, yetiştirme yurdundaki kardeşleri ile zaman geçirerek ailenin, yaşlılara yardım ederek gençliğin ve zamanın kıymetini bilmek var.

Macera Keşif ile; doğal yaşamı keşfetmek ve onun bir parçası olduğunu öğrenmek var.

Gençlerin kendilerine kattığı daha birçok becerinin olduğu bu programı Eskişehir’in Lider Okulu Atayurt Okulları olarak yürütmenin mutluluğunu yaşamaktayız.