ATA TALKS’DA SANAT VE SPOR

22.04.2019

“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatkar olamazsınız.”

“Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar.”

“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait bu sözler bize, onun sanata ve spora ne kadar önem verdiğini açıklamaktadır.

Yaşamı boyunca sanat ve spor dalında birçok yeniliğe öncülük etmiştir. Bizler de “Ata Talks” öğrencileri olarak bugüne kadar birçok konuya değindik. Bugün de Atatürk’ün bu sözlerini rehber alarak konumuzu 7’den 70’e herkesin ilgisini uyandıracak “Sanat ve Spor” olarak seçtik.

Hepimiz biliyoruz ki sanat bir toplumun kültür aynasıdır. İnsanın kendi ruhunun farkına varmasını; olgunlaşmayı, iç dünyamızı zenginleştirmeyi ancak sanat ile sağlayabiliriz.

Spor ise hayatımızın her anında zinde kalmak ve sağlıklı bir yaşam için yeme-içme kadar gerekli bir ihtiyaçtır. Sporun önemini yine atalarımızın:”Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüyle anlayabiliriz.

Sanat ve spor ile ilgili çok önemli konuklar ağırlayan ekibimiz izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Konuklarımızdan besteci ve piyanist Oytun EREN, öğrencisi ve aynı zamanda piyanist Deniz EĞİLMEZBAŞ bize sanatla ilgili keyifli bir konuşma ve mini konser sergilediler.

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Müdür Yardımcısı, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Seçkin YAMAN bize spor ile ilgili başarılarını ve anılarını anlattı.

Konuklarımız bu keyifli anları yaşarken son olarak sürpriz bir konuğumuz sahnede yer aldı. Atayurt Anadolu/Fen Lisesi Müdür Yardımcımız E.Ülker AYKAÇ da bize spor ile ilgili bilgiler verdi ve yaşadığı spor anılarından bahsetti.

Oldukça verimli geçen programımızı son olarak teşekkür belgelerini vererek bitirmiş olduk.

Programda emeği geçen Ata Talks ekibine ve öğretmenleri Arzu Güneş Öğer ÇITAK ve Merve BEŞİK’e teşekkür ederiz.