ATAYURT AVRUPA’YI TEKRAR FETHETTİ!

09.07.2019

Özel Atayurt Okulları, 12 yıldır yaptığı gibi bu sene de halk oyunları ekibi ile uluslararası halk dansları festivaline katıldı.

İtalya’nın Rimini kentinde düzenlenen “Uluslararası  Halk Dansları Festivali”ne katılan okulumuz halk oyunları ekibi sergiledikleri performansları ile Rimini halkını ve diğer festival katılımcılarını kendilerine hayran bıraktılar ve dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Festivalin “En iyi Performansı” seçilen ekibimiz yolculuğa Yunanistan’ın Selanik kentine uğrayarak başladılar.

Atatürk Evi ziyareti ve Selanik turunun ardından gemi ile İtalya’ya geçtiler ve Rimini kentindeki festivale katıldılar. İtalya’da bulundukları sürede Floransa ve Venedik’e de bir gezi düzenleyen ekip daha sonra Slovenya üzerinden Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’e ulaştı. Şehir turunun ardından geceyi Zagrep’te geçiren ekibimiz Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gittiler. Belgrad’ta Kalemeydan’da Osmanlı eserleri ile Damat Ali Paşa Türbesi’ni ziyaret ederek ecdadın ruhuna dua okuyan öğrencilerimiz şehir turunun ardından geceyi Belgrad’ta geçirdiler.

Gezinin son günü Sofya’ya uğrayan kafilemiz buradaki şehir turunu da tamamlayarak ertesi gün yurda dönmek için yola çıktılar.

Gezi boyunca bilgi ve görgülerini arttıran, yabancı öğrencilerle İngilizce pratik yapma şansı yakalayan öğrencilerimiz aynı zamanda birlik beraberlik ruhuyla ekip olmayı öğrenerek özgüvenlerini geliştirmek için fırsat yakaladılar.

Sınırda Türk Bayrağını görmeleriyle coşan kafilemiz memleket şarkılarıyla yurda giriş yaptılar.

Bizleri yurtdışında temsil eden öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.