GENÇLİK KÖPRÜSÜ TÜRKİYE - ALMANYA

27.09.2019

Kardeş okulumuz olan Almanya’nın Wittmund kentinden Alexander-Von Humboldt-Schule öğrenci ve yöneticileri ile birlikte okulumuza ziyarete geldiler. Atayurt Okulları yöneticileri ve Alexander-Von Humboldt-Schule yöneticileri ile bir protokol imzalandı.

Almanya Gençlik Köprüsü tarafından desteklenen kardeş okul projemiz 2010 yılından itibaren devam etmektedir. 9.sunu gerçekleştirdiğimiz projemiz ile öğrencilerimizin özgüvenlerinin, karar verme ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerilerinin, analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin, yaşam becerilerinin, sorunlarla yüzleşme ve çözme becerilerinin, farklılıkların ve çeşitliliğin zenginlik olduğu bilincinin, kendi kültürünün ve farklı kültürlerin farkına vararak kültürlerarası öğrenme becerilerinin geliştirilmesi ve değişen dünyadaki sorumluluklarına ve karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlanmalarının sağlanması hedeflenmektedir. 

Atayurt Okulları yöneticileri ve Alexander-Von Humboldt-Schule yöneticileri İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı ziyaret ederek, 2010 yılından beri aralıksız olarak uygulanan öğrenci değişim programı hakkında bilgi verdiler.
Özel Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk ve Alexander von Humboldt Schule Genel Müdürü Uwe Brauns amaçlarının ülkemiz gençlerine kültürü yaşayarak öğrenme fırsatı sunmak Türkiye’nin genç insanlarına ülkemizdeki farklı yaşamları tanıtarak kültürlerarası öğrenme, iletişim ve diyalog yetkinlikleri geliştirmelerine yardımcı olmak ve aynı ülke içerisinde hayat boyu sürecek arkadaşlıklar edinmelerini sağlamak olduğunu belirtti.