ATA"YURTTAN "ANA" YURDA YOLCULUĞUMUZ SONA ERDİ

09.10.2019

Öğrencilerimizin ilk durağı 1921 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ oldu.

Burada Hititler'den Frigler'e, Urartular'dan Mezopotamya'ya uzanan bir yolculuk gerçekleştirdik.

Ayrıca 12 Eylül - 12 Ekim 2019 tarihlerinde ülkemizde sergilenecek olan Issık (Esik) Kurganı buluntularını ve binlerce parçadan oluşan "Altın Elbiseli Adam Zırhı"nı tanıyıp Orta Asya'nın Bozkırlarına bir gezinti yaptılar.

Gezimizin ikinci durağı RAHMİ KOÇ MÜZESİ oldu.

Burada Tanzimat'tan günümüze sanayi tarihimize ışık tutan pek çok parça görüldü. (Klasik arabalar, motor parçaları, motosikletler, endüstri makinaları vb.)

Aynı müzede ülkemizin en seçkin oyuncak koleksiyonlarından birini görme imkanını buldular (Maket trenler, Oyuncak arabalar, minyatür evler , taş bebekler, bisikletler vb.)

Afiyetle yenilen öğle yemeğinin ardından gezimizin sıradaki durağı Milli Mücadele'nin manevi kalelerinden biri olan, İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY 'a da bir süreliğine ikametgahlık yapmış olan TAACEDDİN SULTAN DERGÂHI oldu. Öğrencilerimiz burada İstiklal Marşımızın yazıldığı mekanı görme şansı elde ettiler.

Gezimizin son durağı ise Ankara'nın seçkin AVM'lerinden olan CEPA ve Kentpark oldu. Burada yaklaşık iki saatlik serbest zamanın ardından Eskişehir'e doğru yola çıkıldı.