“GELECEKTEKİ İNSANIN VİZYONU BİLİM VE SANATIN KESİŞİM NOKTASIDIR”

28.11.2019

“GELECEKTEKİ İNSANIN VİZYONU BİLİM VE SANATIN KESİŞİM NOKTASIDIR”

“Hayal kuran ve yaratıcı insan geleceğin insanıdır.”

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 12.sınıf öğrencilerimiz üniversite yolculuklarında eğitimci-yazar Sait GÜRSOY ile buluştu.

23 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim danışmanlığının yanı sıra, 32 yıldır Sabah gazetesinde eğitim yazarlığı yapan ayıca 13 yıldır CNN TÜRK’te “BAŞARIYA  DOĞRU”adlı eğitim programını hazırlayıp sunan GÜRSOY öğrencilerimize “GELECEĞİN İNSANI” konulu bir seminer verdi.

Geçmişten bu güne üniversite sınav sürecini değerlendiren konuşmacımız, dünyanın teknolojik ve bilimsel olarak hızla ilerlediğine vurgu yaparak, sadece üniversite okumanın yeterli olamayacağını dijital kültürü özümsemiş olmak gerektiğini belirtmiştir.

2030’lu yıllara gelindiğinde çok farklı bir dünya ile karşılaşacağımızı sistematik bir şekilde açıklayan GÜRSOY, üniversitede hangi bölümü okursak okuyalım hukuk, psikoloji, sosyoloji gibi insanı ve toplumu anlamaya yönelik bazı derslerin zorunlu alınması gerektiğinin önemine de değinmiştir.

GÜRSOY sözlerini, “merak eden, hayalleri olan, eleştirel düşünebilen, karmaşık problemleri çözebilen, yaratıcı ve dijital kültüre sahip insanlar olarak gençlerin kendisini yetiştirmesi gerektiğini” söyleyerek bitirmiştir.

İnteraktif biçimde devam eden seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona ermiştir. Öğrencilerimiz üniversiteye hazırlık sürecinde Sait GÜRSOY’un pozitif yaklaşımından çok etkilendiklerini, sınava ve geleceğe karşı bakış açılarının olumlu yönde değişip geliştiğini ifade etmişlerdir.

Gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamıza ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.

 TYT ve AYT sınav sürecinde okulumuz olarak 12. sınıf öğrencilerimizi bu alandaki yetkin uzmanlarla bir araya getirmeye devam edeceğiz.