ATAYURTLU BİLİM KAHRAMANLARI ATABOT EKİBİ FIRST LEGO LEAGUE (FLL)’DE

27.02.2020

Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini başarıyla tamamladık.

Bilim Kahramanları Derneği; özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor.

FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirme dışında sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya ve topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır. Sezon boyunca gençler bir taraftan ''CITY SHAPER" temalı FLL yarışmasında "Farklı iklim koşullarını sağlayabildiği her tür ürünü yetiştirebildiğimiz bina içi sera sistemi" içerikli bir proje üretip geliştirirken, diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlar yardımıyla temayla ilgili görevleri yaptılar. Projeyle ilgili Eskişehir Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümündeki üniversite hocalarımız  ile görüşüp yardım alarak  projelerini oluşturdular. FLL turnuvasında okulumuzu temsil eden Atabot takımını performanslarından dolayı ve onlara rehberlik eden mentör öğretmenlerimizi kutluyoruz.

ATABOT TAKIMI;

Eren KONAK, Tolga FERAN, Melik Kaan ÇELİK, İremnur YILDIZ, Zeynep YÜCEL, Ekin ÖZDÖNGÜL, Arda UŞAKLIGİL, Edasu AYDINGÖR, Ata ATAŞ,Yağız Kaan AYDOĞDU,İpek KAYA, Mesude İrem ÇATAL

Takım Koçları Matematik öğretmenleri Deniz UMUR ve Buse YAŞAR.