ATAYURT OKULLARI ESKİŞEHİR’DE “BENİM OKULUM TEMİZ” BELGESİNİ, ALAN “İLK” OKUL OLDU

25.08.2020

ATAYURT OKULLARI, MEB VE TSE İLE YÜRÜTÜLEN İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE YAPILAN DENETİM SONUCU ESKİŞEHİR’DE “BENİM OKULUM TEMİZ” BELGESİNİ, ALAN “İLK” OKUL OLDU.

 

Pandemi süreci nedeniyle yeni ders yılına oldukça tedbirli hazırlanan Atayurt Okulları “Benim Okulum Temiz Belgesi” almak üzere Türk Standartları Enstitüsüne resmi olarak başvuruda bulunmuştu. Covid-19 Salgınla mücadele, hijyen ve sanitasyonla ilgili okulumuzda yapılan faaliyetleri ve önleyici tedbirleri gösteren belgelerin kabulünden sonra Eskişehir TSE yetkilileri saha ziyaretinde bulundular. “Hijyen şartlarının geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”nda istenilen tüm kriterler doğrultusunda yapılan inceleme ve denetim sonucunda Eskişehir’de “BENİM OKULUM TEMİZ BELGESİ”ilk olarak ATAYURT OKULLARINA verildi.

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk yaptığı konuşmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan “Benim Okulum Temiz” uygulamasına başvuran ve Eskişehir’de belgeyi alan ilk okul olduğumuzu belirterek, tüm çalışmaların bizlere emanet edilen öğrencilerimizin daha hijyenik, güvenli ve sağlıklı koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri için yapıldığını söyledi.

Hikmet Ertürk, Eskişehir’de “Benim Okulum Temiz” Belgesi almaya hak kazanan “ilk”okul olmanın haklı gururunu yaşarken uygulamanın ve sürdürülebilir olmasının sağlanmasının önemine de dikkat çekerek, “okulumuzu ziyaret eden Eskişehir Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Sayın Muhammet Taha GÜVEN ve TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü Sayın İsmail KAYNARCA’ya, törene katıldıkları için teşekkür etti. Kurumumuzda olması gereken ihtiyaçların ve tedbirlerin alınmasında emeği geçen Kurucumuza, yöneticilerimize, “Atayurt Sağlıklı Eğitim Ortamı Oluşturma ve Sürdürme Komisyonu” ekibimize, idareci arkadaşlarımızave tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra Türk Standartları Enstitüsü Müdürü İsmail KAYNARCA; “Atayurt Okullarının yapılan denetim sonucunda Kılavuzda belirtilen kriterlere uygun bir okul olması nedeniyle Eskişehir’de ilk olarak “Benim Okulum Temiz” Belgesini hak ederek aldıklarını, bu belgenin alınmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ettiğini bildirdi. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha GÜVEN de Atayurt Okullarının bir ekip olarak örnek bir çalışma sürdürdüğünü ve “Benim Okulum Temiz” Belgesini almayı hak ettiklerini, önemli olanın Genel Müdürün söylediği gibi alınan tedbirlerin sürdürülebilir olmasının önemine değindi. Tüm çalışanları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Konuşmaların bitiminde TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü tarafından Atayurt Okulları Kurucu Temsilcisi Ahmet YALÇIN’a “BENİM OKULUM TEMİZ BELGESİ” takdim edildi.