ÖZEL ATAYURT ANADOLU &FEN LİSESİ SAT SINAV MERKEZİ OLDU

22.09.2021

ÖZEL ATAYURT ANADOLU& FEN LİSESİ Harvard, Stanford, Yale gibi saygın üniversiteler tarafından kabul gören SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavının yapıldığı merkezler arasına kabul edildi.

Okulumuz SAT (Scholastic Aptitude Test) sınav merkezi olarak 13 Mart tarihinden yapılacak sınavla birlikte öğrencilere hizmet vermeye başlıyor. College Board üyesi olan okulumuz AP (Advanced Placement), ACT ve IELTS sınav merkezi olmuştu. Böylece öğrencilerimiz, yurt dışında bir üniversiteden kabul almak için gerekli olan tüm sınavlara kendi okullarında girme avantajını da yakalamış oldular.

 

“The College Board” tarafından düzenlenen SAT, Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Amerika başta olmak üzere, bazı Kanada ve Avrupa üniversitelerinde de uluslararası geçerliliği olan SAT sınavı, dünya çapındaki seçkin üniversitelerde eğitim hayatını sürdürmek isteyen öğrenciler için iyi bir basamaktır. SAT sınavından alınan iyi bir sonuç herhangi bir eğitim kurumu tarafından öğrenci profilinde bir artı olarak görülmektedir. SAT sınavı okulumuzda yılda 6 defa yapılacaktır ve sınav sonucu 2 yıl geçerlidir.

SAT SUBJECT/ALAN SINAVLARI

SAT Subject/Alan sınavları: Literature
U.S. History
World History
Math Level 1
Math Level 2
Biology Ecological
Biology Molecular
Chemistry
Physics

SAT Subject testlerinin süreleri 1 saattir. Öğrenci bir sınav gününde 3 ayrı SAT alan sınavına girebilir