ÖZEL ATAYURT ANADOLU FEN LİSESİ’NDE DÜNYA MOL GÜNÜ KUTLANDI

25.10.2021

Dünya mol günü, Avogadro sayısı olan 6,02.1023 den dolayı her yıl 23 Ekim tarihinde tüm dünyada kutlanıyor. Okulumuzda da Kimya öğrtmeni Emine Türkyaman Rehberliğinde, öğrencilerimiz Ayça Ekin Kolaç, Fatma Irmak Dinç,Tunahan Ergürhan,Ahmet Demir Akyol ve Ceren Erkan tarafından Kimya bilmenin önemine dair bir sunum gerçekleştirildi.

Tüm Kimyacılar için Avogadro sayısı çok önemlidir. Boyutları çok küçük ama çok kalabalık toplulukların sayısını ifade etmek için kullanılan birim sistemine MOL denir. Bu etkinliği yapma amacımız biraz avogadro sayısına dikkat çekmek birazda Kimya’nın hayatımıza ki önemine vurgu yapmak.

Günlük hayatımızda var olan kimyasalların yararlarını bilmek ve bunlardan faydalanmanın yanı sıra bu maddelerin olası zararlarını ve atıklarının çevremize, doğaya verdikleri zararları da bilmek için yine kimya biliminden yararlanırız. Kimyasalların çevreye olan olumsuz etkilerine dair farkındalık oluşturabilmek için bugün mol günü etkinliği kapsamında polimer kirliliği ile ilgili bir sunum yapıldı.

Etkinliği gerçekleştiren öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.