YUKARI SÖĞÜTÖNÜ KÖYÜNDEN, CUMHURİYETİN MABEDİ TBMM’YE UZANAN UZUN BİR YOL…

27.10.2021

Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi Rehberlik Birimi kariyer planlama çalışmaları kapsamında Cumhuriyetimizin kuruluş haftasına özel,kız ve erkek çocuklarımızın eşit, aydın, Atatürk devrimleri yolunda eğitim alabilmelerinde büyük emeği olan Atayurt efsanesinin yaratıcısı ve bir Cumhuriyet insanı Sayın Fevzi YALÇIN’ı ağırladık.

Okulumuz Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve okulumuzun bu günlere gelmesinde emeği geçen çok kıymetli konuklarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz söyleşimizde Sayın YALÇIN; Ailesi, eğitim hayatı, iş hayatı, milletvekilliği süreci, Atayurt Okulları’nın kuruluşunu büyük bir samimiyetle bizlerle paylaştı.

Köyünde üniversite okuyan ilk genç olma özelliği taşıyan, gencecik pırıl pırıl dimağlarımız solup gitmesin diye 1995 yılında doğup büyüdüğü ata topraklarında şehrimizin en önemli değerlerinden olan Atayurt Okulları’nı kuran YALÇIN gençlere ‘’Her ne iş ile uğraşırsanız uğraşın ya en iyisini yapın ya da o işi yapmayın öğüdünü verdi. Bahçıvan toprağı tanır. Ağaca, bitkiye ne kadar su verilmesi ve nasıl bakılması gerektiğini bilir. Ben de 27 yıldır Atayurt Okullarının bahçıvanıyım. Siz sevgili öğrencilerimiz bu okulun yetiştirdiği fidanlarsınız. Bu okulun asıl sahibi ve onu geleceğe taşıyacak olanlarsınız. “ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Söyleşimizin sonunda Sayın Fevzi YALÇIN, tüm katılımcılara lavanta fidanı hediye etti.

Bu nadide okulu geleceğe taşıyan ve Eskişehir’in en iyi okulu olmasına katkı sağlayan Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Fevzi YALÇIN’a ve kıymetli oğlu Kurucu Temsilcimiz Sayın Ahmet YALÇIN’a teşekkürlerimizi sunarız.