ATAYURT’TA CUMHURİYET COŞKUSU

28.10.2021

Özel Atayurt Okulları 27 Ekim 2021 çarşamba günü 1480 öğrencisi ile kampüs tören alanında bir araya gelerek, önce bizlere bu vatan topraklarını yurt olarak bırakabilmek için canlarını veren şehitlerimizin, gazilerimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından istiklal marşımız coşku ile söylendi. Böylece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şenliğimiz başlamış oldu. Daha sonra kampüste Cumhuriyet Bayramı şenlik yürüyüşü bando eşliğinde gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Şenliği yürüyüşüne, anasınıflarımız, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz katılmıştır. Aynı zamanda Atayurt yönetim kurulu, okul müdür ve müdür yardımcıları, tüm öğretmenler, Atayurt Okullarında daha önceden çalışmış yönetici ve öğretmenlerimiz ve okul aile birliği üyelerinin cumhuriyet şenliğimize katılımları bizleri onurlandırmıştır.

Cumhuriyet yürüyüşünün ardından bando eşliğinde cumhuriyet marşları söylendi. Atayurt okulları genel müdürü Hikmet Ertürk’ün “Cumhuriyetin ilanına giden süreç ve günün anlam ve önemi” konulu yaptığı konuşma coşkuyla alkışlandı.

Rekreasyon oyunları ve öğrenci konserleri ile devam eden cumhuriyet şenliğimiz, 2. ve 3.sınıf öğrencilerimizin Atatürk’e yazdıkları mektupları uçan balonlarla gökyüzüne bırakmaları görülmeye değer bir andı. İlkokul ile ortaokul arasındaki yemyeşil etkinlik alanında, bizim çok büyük bir aile olduğumuz bir kez daha kanıtlanmıştır. Yaklaşık 1700 kişinin katıldığı Cumhuriyet Şenliğimize davet edilen emekli eğitimcilerimizin, öğrenci ve öğretmenlerimizin mutluğu ile ‘’Cumhuriyetimizin doğum gününü kutlamak, bu günü hakkınca yaşamak bize yakışandır” mesajı verilmiştir.

Bizlere bu günleri armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran borcumuzun sık sık ifade edildiği şenliğimiz, başladığı gibi yine coşkuyla sona ermiştir. Ne Mutlu Türküm Diyene!