ATAYURT ANADOLU/FEN LİSESİNDE WORLD SCHOLAR’S CUP ÇOŞKUSU

08.11.2021

Dünyanın sayılı uluslararası turnuvalarından biri olan World Scholar’s Cup’a (Dünya Bilginler Kupası) İSTANBUL FLORYA KANADA OKULLARI ev sahipliği yaptı. Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin, hem öğrenip hem eğlenerek yarıştığı turnuvanın bölgesel ayağı olan İSTANBUL Turnuvası’na, Türkiye’de farklı şehirlerden, toplam 90 takım ve 280 öğrenciyi İstanbul’da buluşturan World Scholar’s Cup’ta; Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challenge gibi kategorilerde öğrenciler İngilizce dil yeteneklerini sergilediler.Florya Canada Okullarında World Scholar’s Cup’ta; Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challenge gibi kategorilerde öğrencilerimiz 22 ALTIN 34 GÜMÜŞ olmak üzere 56 madalya alarak okulumuzun gurur kaynağı olmuşlardır.Turnuvaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.

 

İstanbul’da gerçekleşen bölgesel turnuva ile ilgili, World Scholar's Cup organizasyonu kurucusu Daniel Berdichevsky, şu bilgileri verdi: “Dünyanın 40’tan fazla ülkesinde gerçekleştirdiğimiz turnuvada her yıl 15 bin öğrenci ile buluşuyoruz. Gençlerin ve Çocukların hem öğrenip, hem de eğlendikleri bu organizasyonda edindikleri deneyimler onlara büyük katkı sağlıyor.

Tüm dünyada turnuvanın ulusal etaplarında dereceye giren takımlar önce yaz aylarında farklı ülkelerde yapılacak uluslararası turnuvalardan birine (Dünya Turnuvası) katılacaklar. Bu etaplarda ilk 10’a giren takımlar ise Kasım 2018’de ABD’de Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvası’nda (Tournament of Champions) yarışacaklar.”

 

WORLD SCHOLAR’S CUP TURNUVASINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZ:

 

  1. MELİS NİL AYSU
  2. NEHİR ÜÇER
  3. ALEYNA ELİF UYAR
  4. TUNAHAN ERGÜRHAN
  5. ELİF DİLA TOPCİ
  6. CEREN ERKAN
  7. ZEYNEP MİNA YOLAÇAN
  8. NİL KESİKBAŞ
  9. MERİÇ DURAN
  10. NAZLICAN YILDIRIM
  11. ZEYNEP GÜLDÜLER
  12. NEHİR DİNÇER
  13. ATA ŞENTÜRK
  14. HANİFE YAĞMUR ÖZCAN
  15. FATMA IRMAK DİNÇ

 

AMAÇ, ONA VARMAK İÇİN YÜRÜDÜĞÜN YOLDUR. BUGÜN ATTIĞIN HER ADIM, SENİN YARINKİ YAŞAMINDIR. Wılhem REICH